VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (2024)

        • KJG – Lietuvos mokyklų sporto žaidynių laimėtoja

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (2)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (3)

          Birželio 8 d. Šiauliuose vyko Olimpinė diena, kurios metu buvo apdovanotos 2023–2024 m.m. Lietuvos mokyklų sporto žaidynių komandos nugalėtojos ir prizininkės. Gimnazijų ir vidurinių mokyklų grupėje Kauno jėzuitų gimnazija užėmė III vietą.Aukštą prizinę vietą pelnė: šachmatų komanda – I vieta (131,5 balai), badmintono komanda – II vieta (119 balai), merginų tinklinio komanda – IV vieta (112 balai) ir vaikinų lengvosios atletikos komanda – VIII vieta (95,5 balai).

          Birželio 18 d. Kauno švietimo inovacijų centrevyko Kauno m. fizinio ugdymo pagerbimo šventė. Kauno miesto mokyklų vyresnių mokinių grupėje pagal laimėtus medalius bendroje įskaitoje mūsų gimnazija užėmė II vietą. Be aukščiau minėtų pasiekimų prie įskaitos prisidėjo merginų 3x3 krepšinio II vietos laimėjimas. Fizinio ugdymo mokytojas Rimantas Pavydis atstovavo gimnazijai apdovanojimų ceremonijoje ir priėmė KJG skirtus Lietuvos Tautinio Olimpinio komiteto, Kauno m. savivaldybės administracijos ir sporto mokyklos „Gaja“ prizus. Drauge su fizinio ugdymo mokytojais džiaugiamės sportiškais mokiniais, jų motyvacija ir pasiekimais!

        • Mokinių Parlamentas skelbia aktyviausią klasę

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (4)

          Mokslo metų pabaigoje Mokinių Parlamentas primena apie šiais metais susikūrusią naują iniciatyvą – „KJG taurės žaidynes“. Visus metus mokiniai iš visų klasių, nuo penktokėlių iki dvyliktokų, lankėsi ir įsitraukė į MP organizuojamus renginius. Tačiau išsiskyrė viena klasė, kuri pranoko visus standartus ir iškilo kaip šių metų „KJG taurės žaidynių“ nugalėtoja! Sveikiname nuostabiąją 8 b klasę!

        • „Ad Majora" šventė vainikavo mokslo metus

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (5)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (6)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (7)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (8)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (9)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (10)

          6

          Kauno jėzuitų gimnazijos bendruomenė birželio 13 d. iškilmingai šventė tradicinę mokslo metų pabaigą žyminčią šventęAd Majora".Šia proga, 100 metų atkūrimo sukaktį mininti KJG, sukvietė visus į Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedrą baziliką. Iškilmingoje šv. Mišių aukoje, drauge su direktoriumi kun. Aldonu Gudaičiu SJ, gimnazijos bendruomenė dėkojo Dievui už mokyklos nuolatinį augimą, naujų patirčių atnešusius mokslo metus, įgytas žinias, mokytojus ir draugus, pavesdami Visagalio globai savo svajones, viltis ir atostogų planus.

          „Ad Majora" atmosferą buvo galima pajusti visame Kauno senamiestyje ir centrinėse gatvėse. Lietuvos karinių oro pajėgų orkestro lydima KJG bendruomenė džiugino praeivius Vilniaus gatvėje ir Laisvės alėjoje žygiuodami su energinga ir džiaugsminga melodija, šypsenomis ir pakilia nuotaika.

          Šventinio koncerto susirinkę stebeti mokiniai, mokytojai, alumnai, svečiai, tėveliai ir artimieji, buvo apdovanoti nuotaikingomis dainomis, kurias atliko klasių chorai ir solistai, sukurtais šokiais ir meniniais pasirodymais.

          Didesnei Dievo garbei (lot. Ad majora natus sum) kviečianti gyventi KJG, būtent šios šventės metu tradiciškai paskelbia ir apdovanoja po du atstovus, kurie būna išrenkami savo draugų ir mokytojų už iškiliausius pasiekimus konkrečioje vertybių srityje (kiekvienoje iš 5 KJG vertybių kolonų). 2023–2024 m.m. už intelektualumą buvo apdovanoti Vakaris Vilimas (8 a kl.) ir Dovydas Demikis (IV M kl.). Dvasingiausiomis šiais metais buvo pripažintosSkaistė Danilevičiūtė (8 a kl.) irDorotėja Janulytė (II M kl.).Miglė Borodičaitė (8 c kl.) irAistė Dubinskaitė (II M kl.) buvo paskelbtos nugalėtojomis kūrybingumo srityje. Sportiškiausiomis šiais mokslo metais buvo išrinktosMiglė Sakalauskaitė (8 b kl.) irLaura Bagurskaitė (IV AdM kl.).Gustė Bagdonaitė (8 c kl.) irJogaila Mitkus (IB 1 kl.) gavo apdovanojimus už bendruomeniškumo puoselėjimą.

          Prie šventės prisijungęs kompanijos „TeraSky" atstovas Paulius Valiulis įteikė apdovanimus mokytojoms Ritai Liubinienei ir Dovilei Tamošiūnienei už pastangas ir puikius pasiekimus dalyvaujant skaitmeninio raštingumo projekte „Google for Education".

        • „Magis" klubas kviečia jaunuolius į vasaros nuotykį

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (11)

          18–35 m. jauniems žmonėms MAGIS klubas siūlo liepos 7-13 d. skirti jaudinančiam iššūkiui – „Pažinti Nepažintą“. Renginio organizatoriai dalyviams pažada, kad Ignaciškuoju dvasingumu paremtų eksperimentų metu drauge su jaunimu iš visos Lietuvos bus galimybė atsigręžti į pažinumą ir jo atspindžius kasdienybėje. Pažinimas – nesibaigiantis ir klausimų nuolat keliantis procesas, į kurį leistis kviečiame ne tik apmąstymų būdu, bet ir aktyviomis veiklomis, kurios ir taps MAGIS VASAROS ašimi. Daugiau apie šį renginį.

          REGISTRACIJA

        • Pusryčiai su mylimu KJG darbuotoju

        • Už surinktus paskatinimo taškus aktyviai dalyvaujant konkursuose, olimpiadose, projektuose ir gerai besimokant, mokiniai apdovanojami susitikimu su gimnazijos darbuotoju. 30 paskatinimo taškų surinkę mokiniai susitinka su gimnazijos kapelionu, surinkę 40 taškų – su mylimiausiu gimnazijos darbuotoju, o 50 taškų surinkusieji yra kviečiami pusryčiauti su direktoriumi.

          Šiais mokslo metais drauge sudirektoriumi A. Gudaičiu SJpusryčiavę mokiniai buvo apdovanoti pažymėjimais, skaniu omletu, nuoširdžiais pokalbiais, kopimu ant vienuolyno terasos ir vizitu į Kauno kunigų seminariją, kurioje direktorius pasidalijo savo priminimais.

          Susitikę sukapelionu Eugenijumi Markovu SJmokiniaibuvo pakviesti pažaisti boulingą. Pasirinkę savo mylimiausius mokytojus šiais metais mokiniai pusryčiavo suL. Natkevičiene,G. Akramiene,E. Venslovaite-Šiliūniene,D. Lapiene,V. Mataite-Grigaitiene,R. Varsackyte,V. Paliene,D. Vaitkiene, V. Kaftanike, I. Stoniene, E.Lukšiene, A. Černyauskiene, A. Baliukevičiumi, D. KulviečiuvieneirS. Zuozaite.

          KJG džiaugiasi mokiniais,kurie nuolat tobulėja mokslo, sielovados, tarnystės, meno, sporto srityse, pasižymi tvarkingumu, punktualumu, atsakingumu, sąžiningumu, draugiškumu ir kitomis dorybėmis.

        • Pradinių klasių mokslo metų pabaigos šventė

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (18)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (19)

          Birželio 11 d. mokslo metų pabaigą minėjo KJG pradinių klasių mokiniai. 1 m, 2 m ir 3 m klasių mokiniams jų mokytojos, Virginija Jusaitė, Vaida Viluckienė ir Dovilė Tamošiūnienė, drauge su mokyklos direktoriumi kun. Aldonu Gudaičiu SJ, įteikė mokslo metų baigimą liudijančius pažymėjimus. Šventėje gausiai susirinkusius tėvelius, senelius ir artimuosius pradinukai pradžiugino tuo, ko išmoko per šiuos mokslo metus. Šventė buvo papuošta skambiomis ir nuotaikingomis dainomis, kurių išmokė muzikos mokytoja Erika Lukšienė, energingais ir plastiškais šokio judesiais, kuriuos sukurti padėjo šokių mokytoja Jurgita Jonaitienė. Tėveliai savo vaikus apdovanojo taip pat kūrybingai – atliko dainą, sukūrė pasaką ir padeklamavo poemą. Visai KJG bendruomenei skambėjo daug dėkingumo žodžių ir jautrių palinkėjimų kasdien vis augti ir stiprėti!

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (20)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (21)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (22)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (23)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (24)

        • Džiaugiamės muzikiniais talentais

        • Džiaugiamės 7 d kl. mokineKotryna Janavičiūte, kuriTarptautiniame konkurse „Trofeo Musicale” birželio 4 d. laimėjo I vietą! Sveikiname mokinę su pasiekimais tarptautiniame konkurse Italijoje „ANXUR" ir jos pelnyta galimybe groti su orkestru respublikiniame konkurse „Jaunieji fortepijono lyderiai”. Džiaugiamės mokinės puikiu pasirodymu Respublikiniame konkurse „Muzikinės interpretacijos”.

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (25)

        • Kviečiame į vakaronę „Bičiulių rate"!

        • Birželio 6 d. 17.00 val.KJG gimnazistės organizuoja vakaronę „Bičiulių rate", kurioje kviečia susipažinti su Kauno Arkos bendruomene iš arčiau.Renginio dalyvių lauks ne tik folkloro pasirodymas, vaišės bei Arkos bendruomenės prisistatymas, bet ir galimybė įsigyti bičiulių pagamintus keraminius dirbinius.

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (26)

          Arkos bendruomenė — organizacija, įkurta siekiant įtraukti žmones su intelekto negalia į kasdieninį gyvenimą ir sukurti jiems lygiavertes galimybes. „Siekdamos skleisti žinią apie šią šiltą bendruomenę, rengiame vakaronę žmonėms su intelekto negalia, vadinamais bičiuliais", - teigia IB 1 kl. mokinės.

          Laukiame visų, norinčių prasmingai, smagiai bei jaukiai praleisti vakarą!

          Nuoroda registracijai.

        • Pradinukė – tarptautinio pianistų konkurso nugalėtoja

        • 1 M klasės mokinė Dagnė Kireilytė dalyvavo 11-ame tarptautiniame konkurse „Città di San Dona di Piave", vykusiame Italijoje ir pelnė 1-ąją vietą! Konkursą vertino rimta komisija iš įvairių šalių: Italijos, Belgijos, Prancūzijos, Švedijos, Kroatijos, Slovėnijos. Dagnės amžiaus kategorijoje varžėsi 19 jaunųjų pianistų iš įvairių šalių. Sveikiname talentingąją pradinukę!

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (27)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (28)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (29)

        • KJG atstovės Europos jėzuitų alumnų susitikime

        • 2024 m. gegužės 24–26 d. vykusiame Europos jėzuitų alumnų konfederacijos (ECJA) susitikime Milane (Italijoje) Lietuvai atstovavo Akvilė Minčinkaitė ir Kotryna Petrauskaitė, Kauno jėzuitų gimnazijos alumnės. Susitikime dalyviai iš Austrijos, Italijos, Ispanijos, Maltos, Portugalijos, Šveicarijos, Vengrijos, Vokietijos ir Lietuvos pristatė savo veiklą akademinėje srityje, skleidžiant ignaciškąjį dvasingumą.

          Daugiau įspūdžių iš susitikimo.

        • XXVII abiturientų laidai suskambo paskutinis skambutis

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (30)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (31)

          Gegužės 31 d. į paskutinę pamoką susirinko KJG XXVII laidos abiturientai. Klasėse gimnazistus sveikino ketverius metus jais rūpinęsi auklėtojai – Vilija Mataitė-Grigaitienė, Rita Janavičienė, Loreta Latvienė ir Mindaugas Grigaitis. Padėkoti Dievui už prabėgusius metus gimnazijoje XXVII laidos atstovai, jų mokytojai, tėveliai ir artimieji rinkosi į šv. Mišias, kurias aukojo gimnazijos kapelionas kun. Eugenijus Markovas SJ. Nuotaikingai ir energingai pasveikinti gimnaziją paliekančius abiturientus atskubėjo jauniausieji KJG mokiniai – pirmokai. Jautrią dainą šia proga visiems susirinkusiems padovanojo III kl. mokiniai. Šventę vainikavo abiturientų sušoktas valsas. Atkūrimo 100-metį švenčianti KJG džiaugiasi dar viena laida, kuri jau beveik pasiruošusi keliauti kurti geresnio pasaulio!

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (32)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (33)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (34)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (35)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (36)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (37)

          4

        • Kviečiame į koncertą „Pavasario žvaigždės"

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (38)

          Mokinių parlamentas kviečia atvykti į jau kasmetine tradicija tapusį koncertąPavasario žvaigždės! Koncerto lankytojų laukia nuostabiausia Kauno jaunimo (May.be; SacrèBlue; Gėda) muzika ir didysisPalmės Žiedopasirodymas, labai skanūs dešrainiai ir pati smagiausia kompanija!

          Šiais metaisbilietai nemokami, todėl pasikvieskite kuo daugiau draugų ir deramai pasitikite vasarą!

          Jau šį penktadienį 18 val. KJG kieme!

        • Svečiai iš Berlyno susipažino su Lietuva

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (39)

          Gegužės 20–24 d. Kauno jėzuitų gimnazijoje svečiavosi mokiniai iš Berlyno šv. Kanizijaus kolegijos (Vokietijos).Mokiniai dalyvavo pamokose, lankėsi svarbiuose istoriniuose objektuose, dalyvavo įvairiose edukacinėse veiklose.„Džiaugiamės galėję pasidalinti savo kasdienybe, supažindinti svečius su Lietuvos istorija ir kultūra", - tvirtina turiningą ir smagią programą rengusios vokiečių kalbos mokytojosLina Milkintienė ir Vilma Palienė. Tikimės, kad užsimezgusi draugystė tarp Lietuvos ir Vokietijos mokyklų tęsis ir toliau!

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (40)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (41)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (42)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (43)

        • Šeštokai vaidina vokiškai

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (44)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (45)

          Gegužės 24 d. pavakarę į mokyklą rinkosi 6 c klasės bendruomenė. Padedami vokiečių kalbos mokytojų Linos Milkintienės ir Vilmos Palienės, klasės auklėtojos ir dailės mokytojos Ievos Šidlauskienės bei muzikos mokytojos Erikos Lukšienės, mokiniai paruošė ir tėvams pristatė 2 inscenizacijas vokiečių kalba: „Generalinė repeticija: Mažasis princas“ ir „Paukštukų vestuvės“. Šeštokai pademonstravo ne tik per pora metų įgytas vokiečių kalbos žinias ir gebėjimus, bet ir kūrybiškumą bei bendruomeniškumą. Žiūrovai jauniesiems artistams negailėjo plojimų ir pagyrų.

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (46)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (47)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (48)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (49)

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (50)

        • Matematikos konkurse – daug gerų rezultatų

        • Tarptautiniame matematikos konkurseKengūra2024puikiai pasirodė būrys KJG mokinių!Geriausių rezultatų Lietuvoje pasiekė šie mokiniai:Majus Garbatavičius, Dovas Čižauskas, Augustė Navickaitė, Luknė Guzaitytė, Patrikas Rumbutis, Lukrecija Biekšaitė (5-ų kl. kategorijoje);Gabijus Beržinis, Ąžuolas Mažeika, Simonas Savickas, Jonas Tamašauskas, Kipras Kalnius, Marius Jacunskas, Paulė Grigaitytė (6-ų kl. kategorija); Gerda Gološčapovaitė (7-ų kl. kategorija); Luka Jakučionytė, Tadas Burokas (8-ų kl. kategorija),Naglis Arbačiauskas, Akvilina Kruopytė,Ieva Pociūtė(I gimn.kl. kategorija), Adrijana Juknaitė, Izabelė Makštytė, Rustenis Mitkevičius, Dorotėja Janulytė (II gimn. kl. kategorija). Mokinių pasiekimais ir puikiomis žiniomis džiaugiasi matematikos mokytojosir visa KJG!

        • Robotikos komanda „Litbot" lankėsi Ukrainos ambasadoje

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (51)

          Komanda „Litbot", kurią sudaro robotikos entuziastai Jonas Zaleckas (II Pre-IB kl.) ir Jokūbas Vasiliauskas (IB 1 kl.), treneris Albertas Juškauskas ir Edita Zarembienė, gegužės 22 d. buvo pakviesti apsilankyti Ukrainos ambasadoje Vilniuje.Drauge su komanda „Lituanica X" jaunuoliai pristatė Ukrainos ambasadoriui Lietuvoje Petro Beštai savo projektus ir robotų konstrukcijas. Ambasadorius padėkojo jaunuoliams už išreikštą solidarumą ir jų vertybinę poziciją. Kovo mėnesį Italijoje FIRST Tech Challenge (FTC) robotikos varžybose šie jaunuoliai pasižymėjo išskirtine drąsa atsisakydami žaisti su rusų robotikos komanda. Šis apsisprendimas jiems kainavogalimybę dalyvauti pasaulio čempionate. Sugrįžusius po varžybų Italijoje šiuos jaunuolius sveikino Ministrė pirmininkė, Švietimo, mokslo ir sporto ministras, Savivaldybės atstovai ir daugybė juos palaikančių piliečių. Ši drąsą ir pilietiškumą liudijanti istorija buvo plačiai paviešinta ir sulaukė didelio susidomėjimo.

          Daugiau apie LITBOT komandos pasirodymą ir drąsų apsisprendimą skaitykite:

          https://kaunas.kasvyksta.lt/2024/03/20/mokslas-ir-it/premjere-susitiko-su-lietuvos-mokiniu-robotikos-komandu-nariais-tarp-ju-kaunieciai-litbot/

          https://www.lrytas.lt/it/ismanyk/2024/03/11/news/lietuvos-moksleiviu-robotikos-komandos-padovanojo-tobula-dovana-lietuvai-30941848

          https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/2235735/robotikos-cempionate-varzytis-su-rusais-atsisakiusiems-kaunieciams-suteikti-miesto-apdovanojimai

          https://m.kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/miesto-pulsas/kaunieciai-pagarsejo-savo-robotais-ir-pilietiskumu-1166395

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (52)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (53)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (54)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (55)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (56)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (57)

        • Pradinuko sėkmė matematikos konkurse

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (59)

          Pradinukas Joris Paulionis (1 m kl.) Tarptautinio matematikos konkurso Kengūra 2024olimpiadoje (1–2 pradinių klasių kategorijoje) užėmė 1-ą vietą mokykloje, 12-ą vietą Kaune, o Lietuvoje – 41-ą vietą. Joris surinko 135 taškus (iš 150 taškų) ir buvo apdovanotas specialiu „Kengūros" prizu – bluetooth kolonėle ir diplomu. Pradinuką sveikina mokytoja Virginija Jusaitė drauge su visa KJG bendruomene!

        • Orientacinis sportas padeda surasti save

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (60)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (61)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (62)

          Kauno jėzuitų gimnazija kartu su 6 a, 6 b, 6 c ir 5 d klasių bendruomenėmis ir Lietuvos orientavimosi sporto federacija įgyvendina projektą „Orientacinis jėzuitams". Fizinio ugdymo pamoku metu visą gegužės menėsį trečiadieniais mokiniai vykdo įvairius sportinio orientavimosi bėgimus Santakoje ir Senamiestyje. Šios iniciatyvos tikslas – ugdyti mokinių orientavimosi vietovėje įgūdžius, mokėti skaityti žemėlapius, surasti skirtingus objektus. Taip pat orientacinis sportas padeda išlaikyti aukštą fizinio aktyvumo lygį. Lietuvos orienatavimosi sporto federacijos atstovaiTadas Dementavičius irRokas Lipnickasbendradarbiauja įgyvendinant šią iniciatyvą: įrengia trasas, organizuoja vaikų išleidimą į trasą, duoda vaikams įvairius patarimus, moko skaityti ir geriau suprasti žemėlapį.

          Fizinio ugdymo mokytojasArtūras Ševeliovas įsitikinęs, kad „orientacinis yra labai dinamiškas sportas, kuris padeda surasti save aplinkoje ir nustatyti judėjimo kryptį. Taiatliepia Ignacišką pedagogiką, kurios esmė – atrasti savo misiją didesnei Dievo garbei".

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (63)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (64)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (65)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (66)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (67)

          VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (68)

          3

      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5
      • 6
      • 7
      • 8
      • 9
      • 10
      • Kitas
VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 5678

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.