Robert Long - Het Allerbeste Van (1993) - MusicMeter.nl (2024)

  • 16 BERICHTEN

zoeken in:

<1>

1

3,5

aERodynamIC

geplaatst: 7 april 2006, 22:33 uur

Ooit kado gegeven aan mijn moeder (die vond Vanmorgen Vloog Ze Nog) zo'n mooi liedje.
Deze jongen vond veel meer liedjes op deze verzamelaar mooi 😉
Helaas ook nummers die ik daarentegen afgrijselijk vind (o.a. Iedereen doet 't en Ailofjoeso)

Robert Long - Het Allerbeste Van (1993) - MusicMeter.nl (2)

Marcel²

geplaatst: 8 april 2006, 09:22 uur

De verzamelaar heb ik ook ergens in de kast liggen. Toch heb ik liever de albums van Robert Long, en met name het album Dag Kleine Jongen. 🙂

Dielie

geplaatst: 8 april 2006, 10:12 uur

hehe, fantastische stem deze man, evenals zijn naam, 🙂

geplaatst: 10 mei 2006, 16:38 uur

Nummer 11 van dit album is voor mij een redelijk serieuze kandidaat als ik het 'slechtste stuk muziek ooit' zou moeten kiezen.

lebowski

geplaatst: 10 mei 2006, 16:39 uur

Nummer 17 van dit album is voor mij een redelijk serieuze kandidaat als ik de 'flauwste titel ooit' zou moeten kiezen.

musicfriek

geplaatst: 10 mei 2006, 16:40 uur

sq schreef:
Nummer 11 van dit album is voor mij een redelijk serieuze kandidaat als ik het 'slechtste stuk muziek ooit' zou moeten kiezen.

En prompt ook nog zijn grootste hit. 😜

sq

geplaatst: 10 mei 2006, 17:02 uur

Heerlijk als je niet alleen staat!

Ik probeer me vaak in te houden met negatieve kritiek, maar heel die Robert Long vind ik eh .. 🤐 eh.. niet zo jedat 🙄

musicboy

geplaatst: 12 april 2007, 12:11 uur

Ondanks alle negatieve kritieken hier heb ik toch veel bewondering voor de man. Toegegeven, nr. 11 en 17 zijn niet meer dan commerciële hitjes, maar is de carrière van bv een Borsato niet louter dat?
De rustige nummers van Long zijn meestal echt wel pareltjes die zich mogen meten met een Van Veen, of toch bijna.

Robert Long - Het Allerbeste Van (1993) - MusicMeter.nl (9)

beaster1256

geplaatst: 4 mei 2009, 05:23 uur

redelijk goeie verzamelaar al hou ik meer van de 2 eerste lp's , daarna werd het toch een pak minder

4,0

LucM

geplaatst: 19 juni 2009, 20:12 uur

Jammer dat Robert Long onlangs gestorven is, want ik vind dat hij veel prachtige liedjes heeft gebracht, vooral in de jaren '70.
"Last Seven Days" met Unit Gloria vind ik nog steeds erg mooi, "Kalverliefde", "Het Leven Was Lijden" en "Jezus Redt" zijn topsongs, eigenlijk zou er een compilatiebox van Robert Long moeten uitkomen, 1 CD is veel te weinig.
"Iedereen Doet't" en "Ailofjoeso" (waarmee hij de praatzieke DJ's in zijn hemd zet) waren zijn grootste hits en vind ik ook leuk. Vinden degenen die deze nummers afschuwelijk vinden de nummers van bv. Frans Bauer, Jan Smit, Lange Frans & Baas B of Ali B dan beter?

hjcool

geplaatst: 22 december 2010, 16:17 uur

Last seven Days en Kalverliefde zijn oké, de rest is bagger!

3,5

B.Robertson

geplaatst: 1 maart 2011, 18:58 uur

Dit is wel een geslaagde compilatie, mij doe je er wel een plezier mee als je Jezus Redt, Beschaafde Tango en De Letter "K" samen op een CD zet. Het Leven Was Lijden gaat er ook altijd wel in. Thorbeckeplein vind ik nog één van de beste nummers van Levenslang.
Er staan ook wel nummers op die ik minder kan waarderen. Die twee Engelstalige nummers zijn wel leuk, maar ik ben toch blij dat hij op Nederlands is overgeschakelt.
Gek He vind ik afschuwelijk, niet om de tekst maar meer om de muziek. ( Deze live-uitvoering is trouwens beter dan het origineel.) Nooit Meer warm of Koud laat mij maar koud, niet veel aan. Ik krijg het eerder warm van Heeft een Kind een Toekomst, ...Zei M'n Moeder Altijd en Moederziel Alleen.
Allofjoeso gaat wel en Iedereen Doet 'T is voor mij een prima nummer. Tekstueel zijn ze niet vernieuwend; reeds vroeger zong Johnny Hoes al "Hilversum 3 gaat over de knie" omdat ze bepaalde Hollandse platen niet draaiden. En dat kom je ook tegen in Allofjoeso.
Iedereen Doet 'T had z'n tekstuele voorgangers in Arie Ribbens - Akketdoe en André Hazes - We Doen't Allemaal. Nou niet dat dat een bezwaar is maar ik vond hem progressiever in die tegen de kerk gerichte teksten.
Dan is verder nog het obscure Omspres, uit een theater-optreden. Veel grof taalgebruik.
Nul-Zes is lekker extreem en Kijk is absolute klasse, een nummer over het einde van je leven.
Een mooi overzicht, er zijn aardig wat albums in opgenomen.

4,0

1

bikkel2

geplaatst: 1 maart 2011, 22:01 uur

Altijd een zwak gehad voor Robert Long . Een zanger/tekstschrijver die van zijn hart geen moordkuil maakte en vooral met albums als Vroeger Of Later en Levenslang indruk maakte .
Dit verzameld werk is evenals zijn reguliere werk een mix van melanchonische en kolderieke liedjes . Van zijn latere werk staat vooral Heeft Een Kind Een Toekomst nog fier overeind . Frits Spits draaide het veel in zijn Avondspits (die goeie ouwe tijd ) en is wat mij betreft een classic op Nederlandstalig gebied . Jezus Redt , Beschaafde Tango , Long had lef en draaide zijn hand niet om voor bepaalde grofheden . Maar wel chique grof . Tekstueel sterk bedacht en zo cynisch als het maar zijn kon . Jammer dat de titeltrack van Levenslang ontbreekt . Had er wel op gemogen . Mooi beladen stuk over het falen in het leven . Evenals een Bram Vermeulen , wordt ook Robert Long node gemist .

rolandobabel

geplaatst: 24 mei 2020, 22:33 uur

Flink zijn en afscheid missen hier. Robert Long voor mij is gelijk aan Ramses Shaffy en Boudewijn de Groot, eigenlijk mijn favoriet van de drie. Zijn teksten gaan meer ergens over dan welke nederlandse artiest dan ook.

4,5

Draakje1968

geplaatst: 1 augustus 2023, 08:30 uur

Gelukkig voor ons is Long al snel van het Engelstalige afgestapt......
Om hier te lezen dat de beste man associaties met ene Borsato op zou roepen, stemt mij werkelijk een beetje triest. Long's liedjes zijn vaak tekstueel geweldig humoristisch, maar ook heel scherp maatschappijkritisch en autobiografisch.
Knap dat hij met een stem die zijn beperkingen kende, nooit uit de bocht is gevlogen en altijd de juiste interpretatie in de liedjes heeft weten te leggen.
Voor mij is hij uiteindelijk wel de meest onderschatte, ondergewaardeerde Nederlandstalige chansonnier ooit. Past zeker in een rijtje met Shaffy, Vermeulen, Halsema, van Veen en Boeijen.

tnf

geplaatst: 1 augustus 2023, 11:44 uur

Robert Long schreef weleens voor Kinderen voor Kinderen. En om eerlijk te zijn: Ook Ailofjoeso heeft een behoorlijk oldschool Kinderen voor Kinderen-gehalte. Hetzelfde sfeertje, dezelfde productie.

In gedachten denk ik er meteen zo'n legertje Gooische kindertjes in vloekende jaren 80-pakjes bij, die op de achtergrond meehupsen.

* denotes required fields.

* denotes required fields.

<1>

1

Robert Long - Het Allerbeste Van (1993) - MusicMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6131

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.